Beuki Teu Niat Bisa Ngojay


Asa teu biasa, panungtungan bulan Maret keukeuman. Soalna saminggu katukang ngan ukur kabagean girimis. Eta ge teu lila. Ibaratna ngan ukur nyapukeun jalan.

Tapi coba tingali suku kuring. Raheut nu tadina geus tuus jadi baseuh deui. Malah kadang peurihna nyereset uy! Mangkaning ieu banjir teh diperkirakeun mah karak ngamimitian. Dua-tilu poe kahareup malah bisa leuwih parah.

Sanajan ngadenge info eta, kuring teu kapincut saeutik-eutik acan keur diajay ngojay. Kapok diajar ngojay mah, komo mun tilelep. Siga basa SMP, rek tilelep teh teu bantuan ku guru olah raga. Ngan ukur bisa keukeureupeukan weh bari usaha hanjat tina kulah.

Sanggeus hanjat, sirah teh asa dung deng, nyeri ngarenghap da loba teuing ngahirup cai. Tungtungna mah jangar sapopoe…Tapi mun banjir mah, apanan aya parahu Tim SAR, jadi kuring cukup ku nebeng. Mun rada ekstrem mah tinggal nginjem pelampung…Aman kan!*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s