Nyeuseuh Di-skorsing


Poé  Saptu téh keur kuring mah geus jam biologisna aya di rorompok. Teu jauh ti hudang beurang, tuluy bébéres imah kalayan nyeuseuh. Baju kotor geus ngagunduk tuh da. Deuih teu boga mesin nyeuseuh. Mun aya mesin nyeuseuh mah, sigana betah unggal poé nyeuseuh. Adem…

Saking betahna ngagojod, sababaraha kali hape ngerenyed ge diantep weh. Da dina pikiran kuring, ieu téh keur libur. Basa ditempo aya sapuluh miskol mah anu asup kana hape. Panglobana nomer ti kantor. Sigana mah aya tugas nagara penting tah. Sesana ti nomer-nomer orang dines.

Keur tengah-tengah nyeuseuh, éta hape hurung deui. Geuningan ti kepala dines sosial Banuara Nadeak. Manehna nitah kuring ngahadiran acara bakti sosial ti masarakat Tionghoa keur korban banjir. Pek téh basa dicek nomer nu asup nu liana, sarua ningan: ngabejaan bakti sosial. Nepi ka pun obos ngabejaan oge. Akibatna, nyeuseuh ge tuluy diskorsing weh demi liputan. Padahal kuring téh nganiatkeun liputan maen bal wungkul engke peuting.

Ahirna mah seuseuhan ditinggalkeun. Kuring indit liputan bari teu mandi-mandi acan…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s